Manel Camp és el convidat al Memorial Ricard Cuadra 2015

El Memorial Ricard Cuadra es tornarà a fer un any més el proper 30 de maig a Berga després que des del 2 de maig, sota la direcció de Sergi Cuenca, comencessin els assaigs del concert de Patum Memorial Ricard Cuadra, que enguany arriba a la seva divuitena edició. Si a aquests divuit concerts s’hi sumen els tres que va organitzar el mateix Ricard Cuadra, els músics de La Patum han ofert ja vint-i-una ocasions per gaudir de les melodies patumaires de vint-i-una maneres diferents, des de la recuperació de les versions de Joan Baptista Lambert, els arranjaments del mateix Ricard i les versions d'en Sergi Cuenca i en Robert Agustina, fins a les de Llibert Fortuny, La Dharma, Albert Guinovart, Roger Belmonte, Albert Carbonell, Àlex Martínez i molts d’altres.

Enguany, serà el torn de les obres originals de Manel Camp, que les interpretarà amb el seu Quartet i la Banda del Memorial.

La Banda del Memorial Ricard Cuadra està formada per músics berguedans de totes les formacions que interpreten la música de La Patum, que s'ajunten cada any per oferir aquest concert únic.

El ‘Manel Camp Quartet’ està format pel mateix Manel Camp al piano, Horacio Fumero al contrabaix, Matthew Simon a la trompeta i Lluís Ribalta a la bateria.

L'Horacio va compartir escenaris amb Tete Montoliu durant anys i ha desenvolupat una carrera personal amb multitud d'artistes internacionals fins a esdevenir una icona del jazz al nostre país. El mateix es pot dir de Matthew, trompetista de referència obligada quan es parla de l'escena musical dels últims anys. En Lluís, amb una llarga carrera plena de col•laboracions amb músics nacionals i internacionals, ha esdevingut un bateria polifacètic que aporta energia i vitalitat al quartet. Manel Camp, el líder del grup, és un dels músics més destacats de Catalunya. Pianista i compositor, la seva tasca està estretament lligada al moviment de la Nova Cançó catalana des dels seus inicis, col•laborant en la instrumentació de concerts, l'arranjament de cançons i l'enregistrament de discs al costat d'intèrprets com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Raimon, Joan Isaac o Esquirols, entre molts d'altres.

La seva trajectòria professional es va iniciar amb el grup Fusioon i va continuar amb experiències col•lectives, com el grup Manel Camp Trio, el duet amb el pianista de jazz Josep Mas ‘Kitflus’ o amb el percussionista Santi Arisa, l'Acústic Jazz Quintet o el quartet Jazz Songs. Durant la seva carrera ha editat més de 30 discs i ha compost la banda sonora de diverses pel•lícules i també ha compost la partitura per a ballets, obres de cambra i espectacles musicals.

Tot i els currículums d'aquests quatre músics, el més sorprenent d'ells, fora dels escenaris, és el seu sentit de l'humor i la bonhomia que els caracteritza.

Com cada any, el concert serà el dissabte abans dels Quatre Fuets, el 30 de maig, a la plaça Sant Pere de Berga (i en cas de pluja, al Teatre Municipal), i també, com cada any, hi haurà la prèvia el dijous 28 de maig a l'escenari del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

El preu de les entrades, que es podran comprar el mateix dissabte 30, és de 10 € drets i 12 € amb dret a cadira.